Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

Můj pitbulíček "Dak" Deixter Vaclav ´s  Spark ´s.

20.6.2000 - 5.11.2014 

 

Dak se narodil  20.června r. 2000 v chovatelské stanici "Spark´s" Václava Famfulíka. Vzala jsem si ho jako 3 měsíční štěňátko a hned jsem s ním začala navštěvovat soukromé cvičiště v Březně u Chomutova. Zaměřila jsem se na výcvik poslušnosti, stop, a obran. Dak byl od útlého věku strašně šikovný, naučil se vše během pár dní, týdnů. Jedna z jeho největších vášní je aportování. Aportuje téměř cokoliv, kdekoliv, tudíž výcvik přes aport fungoval skvěle.

Začali jsme jezdit po různých soutěžích, kde se závody pořádaly podle NZŘ (národního zkušebního řádu), a postupně získávali i spoustu cenných rad a zkušeností, jak správně připravit psa na složení zkoušek z poslušnosti. Dak složil celkem 9 zkoušek z výkonu.

Mezi jeho další velkou vášní  patří tah. Ať se jedná o "pulling"- což je tahání zátěže, kde pes táhne za sebou většinou na kolejnicích vozík naložený zátěží, nebo veškeré "mushingové" disciplíny : canicross - běžec se psem, bikejöring - jezdec na kole tažený psem, scootering - jezdec na koloběžce tažený psem, skijöring - běžkař tažený psem.

Zúčastnili jsme se i mnoho speciálních závodů pro pitbulíky tzv. pitbul show (Křivonoska, Kutná Hora, Stafbull show), kde jsme získali několik výborných umístění v kategoriích triatlon, pulling, weight pull sprint ...

Ale nejvíce jsme se věnovali s Dakem tzv. canicrossu, kde jsme vyhráli spoustu závodů, reprezentovali jsme naší zemi na mnoha zahraničních závodech, kde jsme hlavně mohli ukázat všem, kteří toto plemeno odsuzují a zatracují po všech těch mediálních kauzách, že všichni opravdu nejsou stejní, že je to opravdu o výchově toho pejska,o lidech...  

Dnes v jeho věku již závodí jen za dětskou kategorii, kde jsou přece jenom ty délky tratí kratší.

 

 

Dakovo složené zkoušky:

   ZOP                 97                   Hrádek u Rokycan

  ZPU1               135                  Zabrušany

  ZPU2               76, 93, 95         Hrádek u Rokycan
  ZM                   44, 44, 46         Zábrušany
  ZVV1               81, 82, 85         Lovosice
  ZVV2               80, 82, 93         Hrádek u Rokycan
  ZPO1                     85, 95         Žatec
  VZ1                  77                    Žatec
  VZ2                  71                    Žatec

 

Mezi jeho další úspěchy patří:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto Dak