Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR on snow Horní Mísečky- 10.-11.1.2015

15. 1. 2015

Nick - skijoring woman - 1.místo

 simon-cipro.jpg

 

Druhý víkend v lednu 2015 se konalo Mistrovství České republiky ve skijoringu na Horních Mísečkách v Krkonošších. Startovní listina slibovala pěkný závod.

Bohužel páteční předpověď nezněla vůbec příznivě, hlásili vydatný déšť. A bohužel se to vyplnilo, již od odpoledne začalo pršet a pršelo celou noc. Ráno se na trať vydali pořadatelé,aby zhodnotili stav trati, sněhu bylo sice všude dostatek, ale bohužel místy tekly proudy vody a trať se místy hodně bořila. Tudíž rozhodnutí bylo jasné, a to, že sobotní start je zrušen, aby se psi nezranili.

Již sobotní odpoledne bylo bez deště a teploty začali klesat pod bod mrazu. Do rána bylo přituhnuto, rolba trať ještě projela pár hodin před startem,aby zmrzlé místa "rozbila". Opět pořadatelé si jeli projet trať sami a potom i se svými psy,aby to mohli objektivně zhodnotit. A verdikt zněl,trať je bez problémů sjízdná, jen místy kousky zmrzlých "louží" většinou v kopci,což opravdu nebyl žádný problém. Někteří podle svého uvážení na start i tak nenastoupili. Což si myslím,že byla docela škoda...

Jediná změna oproti propozicím byla,že nebyl start hromadný z důvodu bezpečnosti při předjíždění na onech ledových místech. Startovalo se po 30s. Byla to Nickova premiéra a sama jsem byla zvědavá, jak si povedeme. Jeli se dvě kola po 5km vždy přes stadion. Jelo se mě krásně, Nick pracoval úžasně, jen v prvním kole při sjezdu ke stadionu jsme trochu ztratili mým pádem, ale jinak bez žádných karambolů, vše super!

Nakonec jsme zvítězili. Druhé Václavce Kuříkové jsme nadělili 2,5 minuty a třetí Janě Draslarové skoro 3 min.

A co mě potěšilo, že jsme porazili i všechny chlapy. Prvnímu Michalovi Ženíškovi jsme dali 26s. :)

 

 

Výsledky

FOTO

VIDEO: