Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hill´s cup - 3.etapa - FINÁLE- HRADEC KRÁLOVÉ 10.9.-11.9.2011

13. 9. 2011

1.místo

 

Tento víkend se konala třetí finálová etapa seriálu Hillś cup 2011 v Hradci Králové na Biřičce. Po dvouch závodech v Plzni a Horním Bezděkově jsem držela časový náskok 42s na Michala Schwomu a 1:11 na Jirku Suchýho, který byl loňským vítězem a je výborným běžcem.

Závod probíhal zase ve třech etapách, v sobotu se běžela první etapa dlouhá 4,6 km, a večerní etapa byla dlouhá 1,9km. Obě tyto etapy měly hromadný start, ženy,muži dohromady. No byl to docela masakr.  První etapu jsme doběhla 9 s před Jirkou Suchým, tak jsem si trochu zvýšila svůj celkový náskok, ale při večerní etapě mě Jirka o 9 s porazil, tak nedělní etapa , která se běžela gundersenovou metodou měla rozhodnout.

Startovala jsem tedy na sekundu stejně s Jirkou. Vystartovali jsme, a pár metrů po startu jsem zjistila, že se mě rozepla sňůra ze sedáku (mám tam vypouštěcí karabinu), jestli jsem nějak zavadila nevím, a začla řešit při běhu jak bych to v tom "letu" zapla. A Jirka zastavil, podržel mě Pinkyho a já si šňůru zapla a pak jsme oba pokračovali v závodu. Celou trať jsme běželi téměř vedle sebe, jednou chvíli já první, potom zase Jirka, a v cílové rovince jsme byli vedle sebe a cílovou pásku protli ruku v ruce jako dva vítězové. Bylo to moc krásný !! 

Toto co udělal Jirka, je opravdu skutek, který se málo vidí a za to mu patří můj velký dík. Proto jsem poprosila pořadatele, zda by aspoň nemohl být oceněn cenou Fair-play.  Díky Jirko!!

Takže třetím závodem v Hradci můj náskok zůstal stejný a tudíž jsem v součtu všech tří závodů (Plzeň, Horní Bezděkov , Hradec Králové) obsadila 1.místo!

Původně do seriálu Hillś cupu nastoupilo 17 závodníků a dokončilo celkem pouze 7 a z toho jsem byla jako jedïná ženská  :)

 

Výsledky - Hradec Králové

Celkové výsledky

FOTO

Foto - Petr Fochler

Foto - Vendula Pekárková