Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sněžník - 5.2.2011

6. 2. 2011

1. místo

V pátek večer jsem se vydala na závody na Děčínský Sněžník. Víkendová předpověď počasí nevypadala zrovnala příznivě, hlásili teploty vysoko nad nulou, okolo +8 stupňů.

Věřila jsem,že je sněhu dost, ale nikdo asi nepředpokládal,že během páteční noci roztálo bezmála 15cm sněhu. Takže sobotní probuzení nevypadalo vůbec nadějně.

Louka na stake-outu už byla celá zelená, sněhu minimum, nikdo nevěděl,zda se vůbec bude závodit. Protože v prostoru startu a cíle byly místy louže vody,koukala tráva, prostě sněhu minimum.  Jela jsem se podívat s Petrem Kmochem na trať na skútru a zvážit za skupinu skijöringářů, zda je to vůbec pro nás schopný absolvovat., protože byly úseky cca 1,5km, kde to bylo docela drastický, úzká stopa, jen pro saně, samý hupky,takže o nějakém bruslení nemohla být ani řeč a docela se tam psi bořili. Ale trať v lese byla pokrytá sněhem,vcelku sjízdná..takže kdo přistoupil na to,že půlku trati pojede "soupaž", tak ten odstartoval.

Lyžaři startovali první,tak to jsme měli trochu výhodu, protože další už ty podmínky měly opravdu mizerný.

Nu což zvládli jsme to, trať byla pouze 7,5km dlouhá, ale časově jsme to jeli za cca 20 minut. Takže opravdu dřina. Pinky dostal pořádně do těla, ale běžel opět jako vždy start-cíl na krev.

Obsadili jsme 1.příčku za 20:19, 2.místo obsadila Václava Kuříková za 22:21 a 3.místo  obsadila Jana Draslarová za 24:50.

 

Výsledky

Foto