Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frauenwald - 29.1.-30.1.2011

31. 1. 2011

1. místo

 

Tento víkend jsme jeli závodit do Německa. Tento závod je součástí Sleddog-Masters , kde bohuzel prvni dva zavody musely byt zruseny kvuli nedostatku snehu, tak doufám,že i ten poslední ve Wallgau se bude konat. Závodí se o peněžité ceny.

Ve Frauenwaldu jsme byli poprvé, tak jsem byla zvědavá jak to tam vypadá, jaká trať,zázemí... Ale v roce 2006 se tam konalo mistrovství světa čistokrevných, tudíž jsem doufala,že to tam bude mít nějakou lepší úroveň.

A opravdu mě to nezklamalo. Pořadatelé měli limitovaný počet závodníků na 150 týmů. Stake-out byl upraven podle kategorií, skvěle vyhrnuté prostory pro dostatek závodníků. Prostor mezi startem a cílem byl veliký, kde byl postaven obrovský stan, kde bylo teplo, bylo tam pódium kde hrála po celý víkend živá kapela, výčepní pult s občerstvením...  Venku bylo plno stánků .... a hlavně mě překvapila ta masa diváků, kteří byli opravdu skvělí, fandili,tleskali...prostě paráda. Počasí nádhera,bylo mezi -5-10 stupni pod nulou, sluníčko,žádný mráčky...

Trať byla skvěle připravena, široké rolbou upravené traily. Byla opravdu velmi náročná, na naší 12,5km trati bylo několik kopečků z toho dva docela dost prudké. Ale Pinky běžel opět bravurně, a zvládl to v pohodě...žádné zranění, takže naprostá spokojenost.  viz. dole přiložená mapka z trati.

V kategorii C (čtyři psi) nakonec po velkém boji zvítězil Péťa Krupička ml. Po prvním dni to měli hoši hodně našlapané, byli minimální vteřinové rozdíly. Peťa byl po první dni druhý o 3s, za ním třetí ztrácel pouze 15s. Nakonec druhý den vše rozhodl, Peťa zajel skvěle a zvítězil, před Horstem Petzinou a třetím Herbertem Hiermeierem.

 

Výsledky

FOTO